Är parasiter orsaken till din IBS?

Lider du av stressmage eller har IBS? Då kan du ha drabbats av en parasit

Det finns nya studier som påvisar en stark koppling mellan parasiter och IBS (Irritable Bowel Syndrome). Där det är allt vanligare med parasiter hos personer med IBS. 

Vissa parasiter som kan orsaka IBS-symtom är bland annat Dientamoeba fragilis och Cryptosporidium parvum.

Dientamoeba fragilis beskrevs länge som en harmlös organism men flera nya studier visar att det kan ge besvär i mag- och tarmkanalen. Vanliga symtom är diarré, förstoppning, uppblåsthet, magknip eller värre. 

Provtagningar för parasiter inom den öppna vården kan anses vara omständigt och dyrt. Det är få sjukhus som ens tar rutinmässiga prover. Det är viktigt att upptäcka parasiterna i tid och göra något åt dem innan din hälsa försämras. Ta ett enkelt test idag för att eliminera en parasitinfektion.

Hur får du parasiter?
De flesta parasitinfektioner kommer via mat eller dryck där hygienen har brustit någonstans i kedjan. Det kan vara så enkelt som att vi klappat en hund och sedan inte tvättat händerna innan vi äter. Om vi reser, kan vi få parasiter genom att bada i sjöar, gå barfota på ställen där det kan finnas djur och parasiter i jorden etc. Vem har inte glömt att tvätta avokadon innan man delar upp den i 2 delar?

Hur tarmen påverkar din hälsa

Se hur din kropp & mage
mår - i tre enkla steg

Ta ditt prov

Få hem ditt test-kit, gör dina enkla test, beställ DHL upphämtning för leverans till vårt Laboratorium.

Få snabba svar

Boka ett online möte med en av våra hälsocoacher där du kan ställa dina frågor och få mer information om olika parasiter och behandlingar. Vid ett positivt test resultat får du även möjlighet att boka ett online möte med vår legitimerade läkare Dr. Hasti. Du kan även boka ett möte med Dr. Hasti om du hellre tar ett möte med henne innan ditt online möte med din personliga hälsocoach.

Välj behandlingsplan

Välj din egna väg framåt för en kropp utan parasiter - vid coachning eller behandling av våra läkare erbjuder vi alltid ett återtest till starkt reducerade priser (då vi bara testar för de parasiter som påvisades) så att vi säkert vet att du har blivit av med parasiterna. Återtest görs sällan i öppna vården, då de förlitar sig mer på förminskning av symtom.