Är parasiter orsaken till din IBS?

Lider du av stressmage eller har IBS? Då kan du ha drabbats av en parasit. 

Det finns nya studier som påvisar en stark koppling mellan parasiter och IBS (Irritable Bowel Syndrome). Där det är allt vanligare med parasiter hos personer med IBS. 

Vissa parasiter som kan orsaka IBS-symtom är bland annat Dientamoeba fragilis och Cryptosporidium parvum.

Det är viktigt att upptäcka parasiterna i tid och göra något åt dem innan din hälsa försämras. Ta ett enkelt test idag för att eliminera en parasitinfektion.

Våra mest beställda test

PARASITE BOX – XXL + GUT HEALTH

Price: 695 

Utilizing cutting-edge technologies and biomarkers this is our widest scope of testing for parasitic infections in addition giving insight into clinical information of your digestive function and gut health. The analysis is performed in our partner laboratory in the US and carried out with PCR and Microscopy.

Passar något av dessa in på dig?

Vår process

Se hur din kropp & mage mår - i 3 enkla steg

1.
Ta ditt prov

Få hem ditt test-kit, gör dina enkla test, beställ DHL upphämtning för leverans till vårt Laboratorium.

2.
Få snabba svar

Boka ett online möte med en av våra hälsocoacher där du kan ställa dina frågor och få mer information om olika parasiter och behandlingar. Vid ett positivt test resultat får du även möjlighet att boka ett online möte med vår legitimerade läkare Dr. Hasti. Du kan även boka ett möte med Dr. Hasti om du hellre tar ett möte med henne innan ditt online möte med din personliga hälsocoach.

3.
Välj behandlingsplan

Välj din egna väg framåt för en kropp utan parasiter - vid coachning eller behandling av våra läkare erbjuder vi alltid ett återtest till starkt reducerade priser (då vi bara testar för de parasiter som påvisades) så att vi säkert vet att du har blivit av med parasiterna. Återtest görs sällan i öppna vården, då de förlitar sig mer på förminskning av symtom.

Carl-Ivar Ahlqvist

Före detta Parasitvärd & Grundare

För ett par år sedan fick jag mitt livs chock när jag fick höra att jag hade flertalet olika parasiter som levde i min kropp, inklusive amöbor och andra mindre angenäma gäster. Det var det sista jag ville höra från min läkare, och började googla för att lära mig mer.

Att googla parasiter kan vara en upplevelse utöver det vanliga – och öppnar för många mer frågor än svar, den saken är jag säker på.

Min fantastiske läkare guidade mig fram genom parasitdjungeln och fick mig att släppa den initiala rädslan och även inse att de flesta av oss människor kommer att uppleva parasiter minst en gång i våra liv. Jag lärde mig också att det finns många olika sätt att bli av med parasiter, och mänskligheten har jobbat med detta i årtusenden.

Parasiter kan vara allt från springmaskar som sprids mycket på skolor, till något mer exotiskt som man kanske fått via importerad mat eller på en resa i södra Europa eller ännu längre bort. En av de vanligaste parasiterna i Sverige är Toxoplasma Gondhii, som ca 20% av Sverige befolkning har. Den parasiten är i sig en värd en hel dokumentär för sig själv, där man kan visa hur den påverkar människor och djurs beteende på de mest spektakulära sätt och hur dess livscykel ser ut. Science fiction men på riktigt! Visste du att Toxoplasma bla gör möss orädda för katter? Och mycket mer…

En av de största lärdomarna i min egna utmaning att hitta mina oinbjudna gäster var att det var det sista som mina läkare letade efter, efter att tagit blodprover och en massa andra tester. Det skall tilläggas att min läkare även beställde ett vanligt parasittest där man letar efter parasiter via mikroskop, och där hittades bara en sort av mina oinbjudna gäster.

Symtomen var diffus, (kände mig inte i toppform, när jag tyckte jag skulle göra det, samt att jag hade ett nässelutslag, sk urtikaria) så det är inte så konstigt att läkare i allmänhet inte letar efter parasiter. Tester, beroende på teknik, är både dyra och inte särskilt bra på att hitta parasiter. (för att ge er en idé, våra tester kostar mindre än 1/4 av mindre effektiva och mindre känsliga tester skulle kosta inom den svenska vården). De flesta parasit tester som görs idag, görs med mikroskop, där man kan ha tur och se parasiter, men de kan lika väl missas, beroende på flera olika faktorer. Real Time PCR är den nya guldstandarden som vi använder för våra tester, där vi letar efter DNA från specifika arter av parasiter. 

Parasiter ses ofta som något mycket exotiskt i Sverige, men om man pratar med djurägare, så får man en helt annan bild. Hästar, får, grisar, kor och hundar med flera har ofta parasit infektioner. Vissa av dessa kan smitta människor, andra kan det inte. 

För ett decennium sedan var det vanligt att man avmaskade hundar minst en gång per år, ibland flera gånger, men detta har minskat i dagens samhälle. Om man testar sina hundar behöver man inte avmaska profylaktiskt, men då gäller det att också testa dem, annars finns det risker att man själv blir smittat av sina husdjur. Parasiter är vanliga hos katter, hundar och andra husdjur såsom bla gnagare.

“Behåll dina näringsämnen och vitaminer för dig själv och din kropp – sluta vara en värd för dina oinbjudna Parasiter i din kropp”

Fd. Parasitvärd, Carl-Ivar Ahlqvist

Våra kunder berättar

Andreas K
Read More
Jag var mycket nyfiken om jag hade parasiter. Jag har rest mycket över hela världen och har en hund som har haft parasiter i omgångar. Som tur var hade jag bara en sorts parasit, som oftast är symtomfri.

Jag ser fram att boosta min mage och tarmar med ert Mag och tarm boost paket, och jag är mycket lättad att jag inte har några andra parasitinfektioner. Nu skall även mina barn testas, eftersom de har lite orolig mage och lite mat känsligheter.
Inger A
Read More
Tack!! Superenkelt och snabba resultat. Attans att jag skulle ha 2 olika amöbor - men ganska väntat eftersom jag har IBS och har rest mycket i mina dar. Dags att ta itu med min mag och tarmhälsa
Christian A
Read More
Vi testade enkelt hela familjen och mycket riktigt var även vi parasitvärdar.

Nu har vi i alla fall svart på vitt vad det är och kan förhålla oss till det på ett annat sätt än att bara undra och gissa.
Previous
Next